Dagen levererar med kaffe tillhands och sömniga tankar. Blir också tur och retur idag med tandställningen, vilket känns skönt men samtidigt lite nervigt. Inget poppis där inte men tur att det ger resultat. Vet redan nu att dagen kommer att bli ”kniven mot strupen”. Många tider att passa och den viktigaste idag är planeringsmötet med min körskolan. För ja, känns bra att ha en plan för lektioner och körtider. #gillarstruktur.

Har verkligen mycket denna veckan och hade tacksamt tagit emot ett dygn med fler timmar. Kan någon skicka mig det? Hade tagits emot helhjärtat! Får utnyttja tiden så effektivt som jag bara kan när väl luckor dyker upp med spillotid. Det jag ska lägga energi på är slutprovet på tappsko i teori. Alltså så ska jag äta, sova och repetera om alla delar, sjukdomar och textade häften som går att ta åt kunskap. Det praktiska då vi ska få en plan hov, plan sko, spika rakt och till sist kunna sätta ner hoven och andas ut med C formad rygg. Kommer jag vara lycklig och kunna arkivera den kunskapen med glädje.

Sedan håller jag på att strukturera om träningsveckorna med Cruse och jagar min hovslagare, då nya skor han behöver ha ganska snart. Med just strukturen och den röda tråden i ridningen känns just nu kanon. Jag har hittat allt fler knappar som han tycker är besvärliga och jobbiga. Vilket jag lägger extremt mycket kräm på och även tålamod, men också att få fram kvalitén istället för kvantiteten.  Ni kommer att se i schemat hur jag menar 😉

Måndag: Lösgörande joggpass och styrka på antingen gräs eller ridhus, 30 min

Tisdag: Markarbete/hoppning, 45 min

Onsdag: Igenom ridning lösgörande, 45 – 60 min

Torsdag: Små hoppa, 30 min

Fredag: Skritta ut, 30 min

Lördag: Lösgörande/longering/rida ut?

Söndag: Skritta ut + lätt kondition, 45 min

Det är mycket lösgörande som binder samman med styrka och kondition. Han funkar kanon just nu med mycket lösgörande innan hoppningen och funkar absolut bäst att rida ut på efter ett hårdare pass. Vad jag vill med detta är att jag under 7 dagar ska kunna lägga upp dagsschema med små detaljer som behövs finslippas. Som flytta för små tryck eller kunna gasa/bromsa. Längre inlägg om det en annan dag!

Jag måste verkligen sluta babbla och inte skriva romaner. Tur att det fortfarande är godmorgon i alla fall!