¡Hola, amigos!
Hur har eran dag varit en så länge? Har ni haft det bra och kanske varit ute på en motions runda? Berätta för mig!
Jag har iallafall städat hela dagen, så jag kör ett tidsinställt inlägg till er för att uppdatera samt få skriva av mig, hehe. Känns iallafall bra nu när rummet börjar komma i ordning och att allt börjar få sin plats, härligt! Men temat i inlägget är inte om städning utan om ”att känna sin ponny”. Som jag tänkte kortfattat fördjupa mig i.

Att lära känna sin ponny är viktigt! Det är inget man ska förtöja eller skita i, det är där ert band bildas och eran kommunikation förbättras. Skit inte i den då! Ta vara på den med en gång och verkligen jobba ihop er till ett team.

Jag har känt min Alfa i hela fem år och det blir snart ett sjätte, för oss bägge två. Men jag har aldrig känt min häst så väl som för två år sedan. Hon berättade för mig med hela hennes kroppsspråk att hon ville ha en ändring, och det nu! Jag fick hjälp och sakta men säkert började vi närma oss ett starkare band. Nu två år senare kan jag ropa på henne i hagen och hon kommer galopperande ända fram till grinden, ser man henne i ögonen så finns det bara glädje. För mig är det ett stort steg och jag ångrar att jag inte skapade ett så starkt band från första början…

Tips:
– Börja med en gång att lära känna varandra.
– Träna mycket frihets dressyr
– Ha vissa rutiner som alltid genomförs
– skapa förtroende

Jag önskar er all lycka i världen och glöm aldrig att visa tålamod för olika individer.

image