Jag tror att mitt tema idag är just om hästar och hur jag som ryttare e, och vad det är jag prioriterar mest i mitt liv just nu!

Jag skrev ju i det första inlägget att en bild betyder mer en tusen ord, och vad som fick mig att inspireras utav den. Som tillexempel:
– Att förbättras som ryttare
– Få mer kunskap
Men för att komma ditt måste man ju ha bra tränare och en familj som ställer upp för en. Som den här helgen har jag tränat för en grym tränare som verkligen har hjälpt mig med min ridning och samspelet med Alfa! Jag hade kanske inte fattat uppgiften om min tränare inte gav mig tid att tänka och förstå rörelsen, som skulle få Alfa att röra sig ditt.

Det första jag gjorde innan vi skulle börja var att jag berättade för Lotta vad jag kände och mer om hur Alfa är till sättet. Tillexempel:
– Hon trycker sig emot min vänsterskänkel och ”välter” nästan inåt.
– I höger varvet uppfattar jag att hon ”flyter” ut och smiter med sin bog.
– Hon vill gärna gå för lågt med huvudet och lägga sin vikt på framdelen.
– Jag jobbar mycket med att stärka hennes bakdel igenom att jobba med vändningar i galoppen, men uppfattar att hon tar en skänkel bättre en den andra.
(Nu tog jag väldigt mycket om Alfa, men nu tar vi om mig!)
– Jag är mycket starkare i min vänster sida en i höger. Och viker mig då i sadeln och ger dubbel kommando.
– Jag är en perfektionist och tänker väldigt mycket på känslan.
Men hade jag inte berättat det hade ju Lotta inte kunnat ge mig samma råd och tips, så våga säga hur det är!

Sedan visade jag och hon kom med otroligt bra lösningar, till att få det bättre. Hon gav mig även exempel på hur jag skulle sitta med mina händer, hur min kropp skulle vara tvistad och att jag skulle tänka men känna mig fram till slutpunkten.

image

Jag säger återigen att den här helgen har varit lärorik och pengarna man fick betala var helt klart värt ett! Har nog aldrig skrattat så mycket och känt en sån otroligt stark band i mellan mig och Alfa. Eller den känslan när vi lyckades få henne att piaffera och sedan göra galopp piuertter, vi snackar om WOW känsla! Men för att försöka avrunda detta inlägg, ska jag säga godnatt och vi hörs imorgon 🙂