Tänkte tipsa ut lite böcker ifrån min bokhylla som jag verkligen tycker är läsvärda, och platsar bland titel böckerna.

Skriet från vildmarken: Är en bok som ut spelar sig i Alaskas vildmarker, där slädhundar får kämpa för sin överlevnad och även uppleva guldrushen året 1890. Buke, en väluppfostrad fårhund blir stulen och hamnar bland varghundarna i Klondyke där hundslagsmål är på liv och död. Författaren Jack London har med egna upplevelser som guldsökare i Alaska ligger till grunden av berättelsen, och skrev boken ändas 28 år gammal. (En grymt bra, lättläst bok som får en uppfattning av hur livet såg ut för både människor och slädhundar under guldrushen.)

bok

Vem är du Johanna: Är en stark gripande berättelse om en flicka som är född i Island men uppvuxen i Sverige tillsammans med hennes mamma. Johanna som lever och andas för hennes sköthäst Kasper på ridskolan, blir förkrossad när han måste avlivas och tappar lusten för att leva. Slutligen skickar hennes mamma iväg henne till pappan som lever på Island för att komma undan problemen hemma. Det nya livet börjar för Johanna och tillvaron långt ut på landet där vildhästar strövar, och en ännu tystlåtnare pappa som inte är lätt att lära sig känna. Författaren Lin Hallberg är en skicklig romanskrivare som drar med en in i hennes berättelse.

bok2

Dom här två böckerna är så sjukt bra och verkligen får sina skapande berättelser att bli till levande bilder framför sig. Så jag kommenderar dom till er som verkligen läser mycket böcker och även ni andra som inte gör det! Dom är lättlästa, har lagom stor text och ett inbjudande utseende.