Idag är det dagen då jag packar, putsar, tvättar häst och ser till att allt är klart inför tävlingen i Nuntorp. Men först innan jag kan packa och allt ska Alfa skrittas ut med mig på ryggen, och det ska checkas av om gasen samt bromsen fungerar samt hennes lydnad. Hon ska joggas lätt samt få sträcka ut i galoppen, med lindade framben och mjuka hjälper. Det ska klappas på hennes hals och ge morotsbitar när hon gör rätt, och jag själv ska komma till en mer tålmodigare ridning – Men effektiv! För imorgon när jag går in på banan ska hon vilja vara felfri, där av tränings upplägget innan denna start.

När jag kommer tillbaka ifrån uteritten ska hon lätt badas av och få en ren vit svans, och ett svansskydd ska försöka hålla svansen någorlunda ”ren”. Efter badet ska hon få skrittas en bit förhand och även beta en liten stund med gosiga täcken kring kroppen. Sen efter det ska jag putsa all min utrustning och köra ner det till transporten i en skottkärra, tillsammans med allt foder som ska med. Sedan blir det att ta in hästarna och sedan lägga sig i sängen och ladda upp inför starten.

Så det är ungefär så här det ser ut innan en tävling för mig och Alfa, och jag undrar om ni vill ha film på min start?

Jag önskar er en fortsatt trevlig lördag och så syns vi imorgon! Kram

  • Transporten ska packas med sadlar, träns, extra träns, extra gjordar, nummerlappar och martingalar. Hästarna ska ha med sig hö, kraft, vattendunk och fleecetäcken som håller de varma under färden ditt och tillbaka hem. Men också under framskrittning och avskrittning.
  • Alfa ska bli badad och få på sig varma täcken och även få en vit svans samt skritta för hand under en promenad.
  • All utrustning ska bli putsad och vojlocken ska läggas fram.
  • Kläder ska läggas fram under kvällen, och även vaccinationsintygen läggas i fika korgen.

Så här ser min ”checklista” ut!