Det var verkligen ett superduper kanon bra pass igår och hon var verkligen super taggad på sitt egna viss, så grymt!

Fick verkligen en bra känsla ifrån början när vi hade upphöjda kavaletibommar och skulle få hästen att sätta sig på bakbenen i traven. Hon sköte sig utmärkt och lyfte ordentligt på sina vita ben. Blev en kort skritt paus innan vi gick över till galoppbommarna, där hon gick klockrent med en gång och sög tag i de hela helt själv. Mycket klapp och beröm innan vi började hoppa en oxer på 50-60 cm ifrån höger varv och sedan byggde vi ihop banan.

Själva grunden var på 9 språng och var mycket svänga för ytter och få en bra rytm igenom rundan samt distanserna. Medan själv omhoppningen var på 5 språng, där vi istället skulle rida ordentliga vägar med bättre galopp och kunde trycka på igenom svängarna.

Alfa hoppade den första banan kanska slappt eftersom det låg på 60 cm och vi gjorde flera tabbar hela tiden. Drog upp det till 90 cm och gisses vad hon sög emot varje hinder! Hon hoppade som en Gud även om jag la henne fel eller råkade lägga för mycket vikt åt ena hållet, när vi skulle byta galopp. Men hela känslan igår var magisk och jag är verkligen jätte nöjd med henne!

Tips till dig som hoppar eller är hopprädd!
– Lägg gärna fram bommar i din paddock där du kan öva ditt öga, för att få hästen på rätt distans och avsprång.
– Hoppa hellre lite lägre hemma, och dra sedan upp hinderhöjden på träning. Nyttigt att variera och få sin häst att lyssna oavsett hinderhöjd!
– Det måste inte alltid gå snabbt, ha hellre en bra grund galopp där du har hästen mellan hand & skänkel.
– Är du rädd för att hoppa, börja bara med att hoppa ett kryss och fokusera på ett föremål framför dig.
– Ha hellre en häst du känner, och vet att den hoppar på allt du styr emot.

image

Min fina lilla Alfa.