Skritt övningar:
Jobba mycket med serpentiner, volter fram och tillbaka med inslag av sidförflyttningar. Även se så att hon kan vända sig lätt för skänkeln både fram/bakdelsvändningar. Gör även öppna och sluta för att stretcha ut musklerna!

Trav övningar:
Mycket med tempoväxlingar och ställa utåt/inåt med huvudet samt göra halter för att checka gas/broms. Kan ibland också göra halter och sedan rygga för att få henne att ge efter och arbeta ordentligt med kroppen (framför allt halsen). Sedan jobbar jag ut över det med volter, varv bytte och övergångar.

Galopp övningar:
Här jobbar jag med att hitta gasen innan jag sätter mig ber för att jobba ordentligt med henne. Jag brukar ha vissa bokstäver där jag kommer i galopp och sedan gör halt för att rygga. För att sedan gå upp i galopp igen och jobba mindre volter där jag flyttar henne för ytter. Jobbar även där med att flytta undan för skänkeln och förvända om hon orkar.

alfa5

Så här har ni några övningar jag brukar öva på tillsammans med Alfa och ni kommer snart att få bilder så fort det har gått några veckor till. Mina frågor till er!
– hur tränar ni era hästar/ponnyer?
– har ni någon favorit?