Idag rockade min alldeles egna ponny! Hon var så otroligt fin och sammarbets villig, åh jag ville verkligen rida i evigheter. Trust me 🙂 Jobbade verkligen hur mycket lösgörande som helst med Alfa och ville verkligen få henne mjuk som en katt i sidorna samt framåt tänkande.

Vilka mina absolut bästa och roligaste mjukgörande övningar är:
– öppna & sluta
– vändningar med ordentligt böjd häst
– halter & ryggningar
– flytta för sidan

Travade fram henne igenom övergångar mellan skritt och halt! Var verkligen noga med att följa axlarna med Alfas hals och sitta mitt över henne samt ha böjen i hennes nacke. Hade ni velat att jag vissar det jag berättar för er här igenom bilder eller video? Iallafall, ryggade lite för att sedan gå upp i galopp. Gjorde sedan lite galoppombyten för att få henne ännu mer lösgörande och tänka mer framåt själv.

Och det fick hon en guld stjärna i kanten för. Hon var otroligt lugn och lyssnade hela tiden på mig, för det måste en hoppponny kunna 🙂

Men nu måste jag gå och lägga mig! Vi hörs morgon & godnatt bloggen <3