Jag som person är stressad, har höga krav och pumpar oftast ut all min energi på prestation och resultat. Jag överarbetar mig själv och vill veta mycket om mindre delar. 

Därför är min medicin (kanske är att ta i) att åka ut till havet eller neråt i landet till Skåne. Där kan jag slappna av, koncentrera mig på att släppa allt runt mig och bara vara människa. Inga krav, inga oroligheter om hur hästarna har det eller om mina resultat. Bara vara, låta kroppen få vila upp sig och kunna tugga maten jag äter.

Att ligga på en brygga och slappna av. Lyssna på vågornas gluckande och mumlandes ifrån personer på 100 meters håll – är rena medicinen mot stress! Jag bara ligger där och slappnar av, kanske till och med somnar (vilket händer i 9 fall av 10).

Det jag försöker att skriva är hur viktigt det är att inte pressa sin kropp för hårt. Bara ta dagen som den kommer är  nyttigt och man lever mer dag för dag.

Har ni något som hjälper er mot stress? Berätta, berätta och berätta för mig ☺️