Hejsan! Nu är det de absolut sista inlägget för idag och jag kommer att skriva hur det gick med Alfa på inlägget imorgon. Men nu drar vi igång med utrustning, enjoy 🙂

För mig är det viktigt att man har rätt utrustning till rätt häst, och att hästen ska trivas med det också. Jag kan bara dra min egna Alfa som exempel, hon var som en betong i munnen när vi hade träns bett på henne och jag tog beslutet att byta till pelambettet. Bara testa och se om det blev någon skillnad, eller om jag skulle behöva leta efter ett nytt. Men direkt när jag satt på mitt gammal pelam kände jag skillnad med en gång, hon slöt sig mjukare runt bettet och var lugnare (mjukare) i min hand. Jag började rida mer och mer intensivt med ett och kände varje dag hur mycket bättre hon blev, med tidens gång. Och nu har vi bytt till ett rakt pelambett med äpple smak som jag har redan testat och tycker hon fungerar strålande bra på det!

Men allt har ju sin nackdel och det är ju att stången är ett bett som neråt verkar hästen. Men då får man lära sig hur man ska ta vissa förhållningar och lyfta upp den på ett sjyst sätt, utan att slita eller dra i munnen 🙂

image

image

Men nu är det godnatt ifrån mig så hörs vi imorgon!